Review Lengkap Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Ini adalah review eBook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan, Untuk Mendapatkan Maklumat Lanjut Tentang Buku Ini Sila Layari Website Rasmi eBook di Sini

 

eBook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Ini
Ditulis Untuk Siapa ?

Sebelum anda terus mendapatkan eBook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan ini, anda hendaklah pastikan samaada eBook ini sesuai untuk anda atau tidak. eBook ini ditulis khusus untuk golongan berikut :

1) Mereka yang ingin menceburi sektor awam dan sedang melakukan persediaan untuk menghadapi temuduga kerja kerajaan.

2) Mereka yang bakal menghadiri temuduga kerja kerajaan tetapi tidak pernah atau tiada pengalaman menghadiri temuduga sektor kerajaan.

3) Mereka yang ingin tahu soalan-soalan yang selalu ditanya oleh panel temuduga kerja kerajaan.

4) Mereka yang sering gagal dalam temuduga kerja kerajaan dan tidak tahu apa puncanya

5) Mereka yang ingin tahu bagaimana untuk memberikan jawapan yang berkesan , mempunyai impak yang tinggi dan dapat mempengaruhi panel temuduga.

Jadi jika anda tergolong dari salah satu golongan di atas, eBook ini bolehlah dianggap sesuai untuk anda dan berkemungkinan besar dapat membantu menjawab persoalan dan menyelesaikan permasalahan anda berkaitan temuduga kerja.

Sebaliknya, jika anda bukan salah seorang dari golongan di atas, eBook ini bukanlah untuk anda.

Klik Di Sini Untuk Layari Website Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan


Bagaimana eBook ini dapat membantu anda ?

eBook ini dapat membantu anda dalam beberapa aspek. Antaranya :

1) Membantu anda membuat persediaan secara menyeluruh.
Isi kandungan buku ini ditulis berdasarkan pengalaman luas En. Jamal sendiri dan juga melalui kajiannya yang mendalam tentang temuduga kerja kerajaan. Kajian yang dibuat termasuk perbincangan dengan ramai calon-calon yang telah berjaya lulus, perbincangan dengan bekas-bekas panel temuduga kerja kerajaan dan membuat rujukan terhadap bahan bacaan lain.

2) Menjimatkan masa anda dan memudahkan persiapan temuduga anda. Anda tidak perlu lagi tercari-cari soalan yang selalu ditanya oleh panel, tidak perlu teragak-agak tentang apa yang diinginkan oleh panel dan  tidak perlu menghabiskan berjam-jam mencari tips bagaimana menjawab soalan temuduga dengan berkesan.

3) Menunjukkan perkara penting yang perlu diberi penekanan dan perhatian
Anda hendaklah fokuskan usaha anda pada perkara yang penting dan apa yang ingin didengar dan dilihat oleh panel temuduga. Kebanyakan dari kita memberi tumpuan kepada perkara yang kurang penting sekaligus menjejaskan peluang mereka untuk berjaya dalam temuduga tersebut.

4) Mengajar anda bagaimana untuk memberi jawapan yang berkesan
Jawapan anda memainkan peranan yang penting untuk anda lulus. eBook ini membantu anda tentang bagaimana anda boleh memberikan jawapan yang berkesan sekaligus memikat hati panel temuduga.

5) Mengajar anda cara-cara menulis resume yang berkesan.
Perkara ini diterangkan dalam modul 5 pakej Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.

Dengan adanya 5 perkara di atas, persediaan menghadapi temuduga anda akan menjadi lebih mudah dan mampu memberikan keputusan yang memberangsangkan.

Klik Di Sini Untuk Layari Website Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan


Penerangan Tentang eBook Rahsia
Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan merupakan panduan yang ditulis oleh En. Jamal untuk membantu calon-calon temuduga kerja kerajaan berjaya dalam sesi temuduga mereka. Panduan ini merupakan sebuah eBook atau eBuku dalam bentuk pdf file. (Apa itu eBook ? Boleh baca di sini)

Panduan ini bukanlah suatu yang baru kerana panduan ini telah ditulis oleh En. Jamal  sejak tahun 2009 lagi dan sudah melalui kemaskini (update) sebanyak 4 kali.

Panduan ini terbahagi kepada 5 modul utama :

1) Modul 1 : Rahsia Persiapan Temuduga

2) Modul 2 : Rahsia Teknik Menjawab Soalan Temuduga Secara Efektif

3) Modul 3 : Contoh Soalan Dan Skema Jawapan Temuduga

4) Modul 4 : Kegagalan dan Kejayaan Temuduga (Kisah Realiti Dan Motivasi)

5) Modul 5 : Penulisan Resume Untuk Temuduga

Seterusnya kita akan melihat kelebihan dan kekurangan ebook ini.

 

Kelebihan eBook
Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Kita akan lihat kelebihan buku ini terlebih dahulu. Antara kelebihannya :

1) Penggunaan bahasa dan penerangan yang mudah difahami. Anda diajar langkah demi langkah apa yang perlu dilakukan dari mula hingga akhir.

2) Pembahagian buku mengikut modul-modul membolehkan anda memberi tumpuan satu persatu secara teratur

3) Kandungan ditulis berdasarkan pengalaman luas En Jamal sendiri dan juga kajiannya – perbincangan bersama calon-calon yang telah berjaya lulus, perbincangan bersama panel-panel temuduga kerja kerajaan, rujukan terhadap bahan-bahan bacaan ilmiah berkaitan temuduga yang lain

4) Panduan ini boleh digunapakai untuk semua jawatan dan bukan untuk jawatan yang tertentu sahaja.

5) Jaminan pulangan wang sekiranya anda tidak berpuas hati dengan isi kandungan buku tersebut. Sekiranya anda rasakan eBook ini tidak memberikan sebarang maklumat yang anda cari, anda boleh meminta pulangan wang (refund)

Klik Di Sini Untuk Layari Website Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan


Kekurangan eBook
Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Terdapat 3 kekurangan pada eBook ini :

1) Buku ini adalah sebuah eBook (buku digital dalam bentuk pdf) Jadi untuk membacanya anda perlu menggunakan komputer. Jika membaca di komputer merupakan satu masalah bagi anda, saya tidak galakkan anda membeli eBook ini. Jika anda ingin dapatkan juga eBook ini, terpaksalah anda cetak (print) eBook ini. Jika anda sudah biasa membaca di komputer, eBook ini sesuai untuk anda.

2) Fokus yang diberikan adalah kerja kerajaan, jadi jika anda tercari-cari  panduan temuduga kerja swasta, eBook ini bukanlah untuk anda. Tetapi jika anda pandai mengaplikasikan apa yang diajar dalam panduan ini untuk temuduga kerja swasta sememangnya anda amat hebat !

3) Harga eBook ini adalah RM40 Sesetengah dari kita mungkin tidak mampu untuk mendapatkan eBook ini. Jika anda ingin dapatkan juga, terpaksalah anda kurangkan perbelanjaan yang tidak perlu – makan MacD atau KFC, duit rokok, shopping baju, kasut dan barang-barang mahal lain yang tidak diperlukan 🙂 Sebenarnya, nilai ilmu dan maklumat yang disampaikan dalam buku ini jauh lebih tinggi dari harga eBook itu sendiri.

 

Apa Kata Mereka …

Jom kita tengok apa kata mereka yang telah berjaya lulus temuduga setelah mempraktikkan ilmu dari eBook ini :

Setelah mempraktikkan apa yang diajar dalam eBook ini, Norsaidah Abd Razak telah diambil bekerja di sektor awam. eBook ini telah membantu usahanya membuat ulangkaji dan persediaan temuduga dalam tempoh masa yang singkat.

Akibat stress dari dari kerja di sektor swasta, Puan Ann Rohani mengambil keputusan untuk berhijrah ke sektor awam. Setelah membaca berulang kali soalan temuduga dari eBook ini, beliau akhirnya berjaya menjadi salah seorang dari 47 orang yang lulus temuduga. Calon yang datang temuduga – 2500 orang.

Anda boleh baca banyak lagi kisah-kisah kejayaan di website rasmi eBook ini.

Klik Di Sini Untuk Layari Website Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan


Kesimpulan…

Saya amat syorkan anda membaca eBook ini sebagai usaha anda untuk mempersiapkan diri anda untuk menghadapi temuduga kerja nanti. eBook ini telah banyak membantu mereka di luar sana dan saya pasti eBook ini juga dapat membantu anda.

Memandangkan anda diberi jaminan pulangan wang sekiranya anda tidak berpuas hati dengan kandungan eBook ini, sememangnya anda tidak akan rugi apa-apa sebaliknya mungkin anda yang tersenyum lebar apabila keluar dari bilik temuduga nanti.

Nota Tambahan:

Jika anda membuat keputusan mendapatkan buku ini, pastikan anda tidak lengah-lengahkan kerana :

  1. En. Jamal mungkin akan menaikkan harga, RM40 adalah harga diskaun setakat ini
  2. Jualan mungkin ditutup bila-bila masa oleh En. Jamal.

Untuk mengetahui bagaimana anda boleh mendapatkan buku ini, baca cara membeli Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan di  sini

Sila “bookmark” website ini untuk memudahkan anda membaca review Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan ini lagi pada masa akan datang.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s