Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan (Ebook)

Artikel ini hanyalah sekadar pengenalan ringkas ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut berhubung buku ini, anda boleh baca ulasan lengkap Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan di sini

Pengenalan eBook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Apa Itu eBook ?

Sebelum saya bercakap lebih lanjut, eloklah saya terangkan apa yang dimaksudkan dengan eBook kerana ada sesetengah dari kita yang baru pertama kali mendengar istilah ini. eBook adalah singkatan bagi “electronic book”. Dalam bahasa Melayu, istilah ini bermaksud buku elektronik.

Kenapa dipanggil buku elektronik ? Kerana buku ini bukanlah buku sebenar seperti yang kita selalu tengok dan pegang. Kebiasaannya, buku elektronik dihasilkan dalam bentuk file pdf Saya pasti anda pernah membaca sesuatu dalam format pdf.

Sesetengah penulis tidak menerbitkan buku mereka mengikut cara konvensional tetapi menerbitkan buku mereka dalam bentuk digital atau eBook. Penghasilan buku melalui kaedah ini lebih cepat dan lebih murah kosnya.

Tidak kira dalam bentuk apa sekalipun, yang paling penting adalah ilmu atau maklumat yang terkandung dalam buku tersebut.

Memandangkan penggunaan komputer dalam kehidupan seharian semakin meningkat, kewujudan eBook ini memudahkan masyarakat untuk mendapatkan ilmu dan maklumat dengan lebih cepat, hanya dengan membaca melalui skrin komputer mereka sahaja.

Industri eBook di Malaysia masih lagi di peringkat awal dan tidak sepopular di barat. Kalau kita lihat di barat, eBook mendapat permintaan yang tinggi dan laman popular yang menjual buku secara online seperti Amazon.com bukan sahaja menjual buku fizikal tetapi juga menjual buku dalam bentuk digital (eBook)

Disebabkan eBook mendapat permintaan yang tinggi di barat, syarikat syarikat barangan elektronik turut mengeluarkan gajet-gajet khusus untuk membaca eBook (dipanggil “eBook reader”)

Berbalik Kepada eBook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

 

Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Klik Di Sini Untuk Baca Review Lengkap Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

eBook ini ditulis oleh En. Jamaluddin Bahari. (Baca lebih lanjut tentang En. Jamal di sini) Beliau telah banyak menghasilkan eBook yang mendapat permintaan ramai.

eBook ini  ditulis untuk membantu mereka di luar sana yang berminat untuk menyertai sektor awam untuk menghadapi sesi temuduga kerja kerajaan. En. Jamal sendiri mempunyai pengalaman luas dalam sektor awam dan berdasarkan pengalaman ini, beliau hasilkan sebuah eBook yang ternyata telah banyak membantu mereka di luar sana untuk lulus temuduga kerja kerajaan.

eBook ini menerangkan cara-cara untuk memberikan impak yang besar semasa berdepan dengan panel interview. Soalan-soalan yang sering ditanya oleh panel temuduga turut dibincangkan dalam eBook ini.

Panduan ini membincangkan bagaimana untuk menghadapai temuduga kerja kerajaan dengan menyeluruh – apa yang perlu diberi perhatian, bagaimana untuk memikat hati panel temuduga dengan kata-kata anda dan banyak lagi.

eBook ini dikatakan telah banyak membantu mereka di luar sana untuk membuat persediaan temuduga kerja kerajaan dan ramai antara mereka yang berterima kasih kepada En. Jamal kerana sanggup menghasilkan panduan lengkap seperti eBook ini.

Sebelum anda mendapatkan buku ini, saya sarankan anda baca review lengkap saya mengenai buku ini terlebih dahulu supaya anda tahu kelebihan dan kekurangan buku ini.

Baca Review Lengkap Saya Tentang
“Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Oleh En. Jamal” Di Sini


Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s