CARA MEMBUAT COKLAT HOMEMADE

Cara Membuat CoklatAnda nak tahu cara – cara membuat coklat homemade yang sedap dan berkualiti tinggi ?

Dalam artikel ini akan ditunjukkan bagaimana anda boleh menjadi pakar coklat walaupun anda belum pernah membuat coklat anda sendiri sebelum ini.

Artikel ini hanya menyentuh beberapa aspek sahaja. Untuk maklumat yang lebih lengkap anda boleh dapat pakar coklat melalui link di bawah :

Klik Di SINI Untuk Bongkar
RAHSIA Pakar Coklat

Belajar Cara Membuat Coklat Buatan Tangan Terus Dari Pakar

Ramai yang tidak tahu yang sebenarnya amat mudah untuk membuat coklat sendiri hanya dari rumah. Anda tak perlu membelanjakan wang yang banyak hanya semata-mata untuk membeli coklat yang berjenama. Malah anda sebenarnya boleh menggunakan kemahiran anda membuat coklat buatan tangan untuk mencari pendapatan tambahan.

Ramai yang sudah menjana sehingga beribu-ribu ringgit sebulan hanya dengan menjalankan perniagaan coklat di rumah. Modal untuk menjalankan perniagaan ini pula kecil kerana anda menjalankannya hanya di rumah dan bahan-bahan mentah untuk membuat coklat boleh didapati dari kedai-kedai atau pasaraya yang berdekatan.

Mungkin persoalan yang bermain di fikiran anda sekarang adalah – macam mana nak bermula kalau diri sendiri masih belum pernah atau belum pandai buat coklat homemade ? Jawapan untuk soalan ini amat mudah – belajar terus dari pakar yang sudah mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam bidang pembuatan dan pemasaran coklat dan kek. Tak perlu anda membazir masa tercari-cari strategi yang betul dan berkesan.

Pelajari 2 Cara Membuat Coklat Homemade

Secara ringkasnya, terdapat dua cara membuat coklat homemade. Saya akan ceritakan secara umum sahaja di sini.

1) Teknik membuat coklat compound
Pembuatan coklat menggunakan coklat compound adalah cara yang paling mudah dan amat sesuai bagi mereka yang baru hendak bermula dalam bidang ini. Perkara asas yang anda perlu sediakan adalah coklat compound dan mould. Caranya cairkan coklat compound dan isikan ke dalam mould. Untuk mengetahui dengan lebih terperinci atau detail supaya coklat yang dihasilkan berkualiti tinggi, anda boleh belajar dari Pakar Coklat di sini.

Nota tambahan tentang cara membuat coklat compound:
Anda boleh menambah bahan bahan lain untuk dijadikan inti atau untuk menampakkan coklat tersebut lebih menarik (rahsia-rahsia ini diterangkan dengan lebih lanjut dalam pakar coklat )

2) Teknik membuat coklat couverture
Dari segi kualiti, coklat couverture lebih berkualiti kerana mempunyai kandungan lemak koko yang lebih tinggi berbanding coklat compound. Harganya juga lebih mahal. Cara membuat coklat jenis ini juga lebih rumit sedikit kerana anda perlu melakukan proses tempering untuk memastikan kandungan lemak koko stabil dan tidak menjejaskan rasanya apabila telah siap.

Begitulah secara ringkasnya tentang cara-cara nak membuat coklat homemade. Sebenarnya memang tidak sukar. Tapi untuk menghasilkan coklat yang berkualiti tinggi anda kenalah belajar dari pakar kerana beliau tahu teknik-teknik tertentu yang jarang-jarang orang lain tahu.

cara membuat coklat buatan tangan

==> Klik Di SINI Untuk Belajar Menjadi PAKAR Coklat <==

Selain cara membuat coklat anda juga akan diajar tentang cara untuk memasarkan coklat homemade anda. Perkara ini penting jika anda mahu bisnes coklat anda bertahan. Pemasaran adalah salah satu kunci yang perlu anda kuasai. Pemasaran yang betul berpotensi untuk menarik ramai pelanggan dan seterusnya mendatangkan pulangan yang lumayan kepada anda.

Dalam pakej pakar coklat ini anda akan mendapat 4 modul utama yang menerangkan langkah demi langkah untuk membuat coklat yang sedap sehinggalah memasarkan hasil coklat buatan tangan anda kepada masyarakat di luar sana.

Selain 4 modul utama ini anda juga akan mendapat 5 bonus menarik untuk memantapkan lagi kemahiran anda untuk menjadi usahawan coklat yang berjaya. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang pakar coklat anda boleh klik di bawah ini :

Cara Membuat Coklat

==> Klik Di SINI Untuk Belajar Cara Membuat Coklat <==

Jadi apa yang anda tunggu lagi, semuanya telah diterangkan kepada anda. Sekarang terpulang kepada anda. Peluang sudah ada di depan mata.

Pada pendapat saya, peluang perniagaan ini boleh dikatakan agak cerah kerana permintaan untuk coklat homemade tinggi tetapi tidak ramai yang tahu membuatnya.

Anda bertuah kerana anda sudah tahu bagaimana nak bermula dan ada pakar yang sudi mengajar cara membuat coklat homemade dari rumah !

Advertisements
This entry was posted in Blog Pekerja Kerajaan. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s