Buat Coklat Homemade @ Buatan Tangan Untuk Jana Pendapatan Sampingan

Anda pernah terfikir untuk belajar cara nak buat coklat homemade atau buatan tangan untuk jana pendapatan sampingan ? Sebenarnya tak susah nak buat coklat sendiri. Anda perlukan bahan-bahan dan peralatan membuat coklat yang boleh didapati di pasaraya.

2 Cara Buat Coklat Homemade

Terdapat dua jenis coklat yang boleh anda buat sendiri di rumah iaitu pembuatan menggunakan coklat couverture dan pembuatan menggunakan coklat compound. Yang paling mudah semestinya yang kedua iaitu coklat compound kerana anda hanya perlu mencairkan coklat compound dan memasukkannya ke dalam mould.

Dari segi kualiti, coklat couverture lebih berkualiti kerana ia mempunyai kandungan lemak koko yang lebih tinggi berbanding coklat compound. Dari segi harga, sememangnya coklat couverture lebih mahal kerana kualitinya. Teknik pembuatannya lebih rumit kerana anda perlu pandai bermain dengan suhu supaya lemak koko stabil sekaligus menghasilkan rasa yang sedap.

Begitulah secara ringkasnya tentang cara buat coklat homemade.

Dah Tahu Cara Buat Coklat Homemade, Jom Buat Bisnes Coklat !

Setelah anda tahu cara-cara nak buat coklat di rumah, anda sudah boleh menjalankan perniagaan coklat hanya dari rumah ! Dalam hal ini, anda perlu tahu macam mana nak menjual dan memasarkan coklat anda. Selain itu, anda juga perlu tahu bagaimana nak mencari pembekal-pembekal bahan-bahan buat coklat dalam kuantiti yang banyak tetapi pada harga yang berpatutan.

Begitulah serba sedikit tentang cara buat dan jual coklat buatan tangan. Jika anda nak belajar dengan lebih mendalam, saya syorkan anda belajar dari mereka yang sudah lama berkecimpung dalam bidang ini.

coklat homemade website>> Klik Di Sini Untuk Belajar Cara Buat Coklat Homemade Dari Pakar Coklat <<

Belajar Buat Coklat Dan Bisnes Coklat Dari eBook Pakar Coklat

Untuk permulaan, anda boleh belajar cara nak buat coklat homemade dari ebook Pakar Coklat. Dalam ebook Pakar Coklat ini anda akan diajar tentang pelbagai rahsia dan teknik membuat coklat serta juga cara untuk menjalankan perniagaan coklat dari rumah. Penulis eBook ini merupakan seorang usahawan kek dan coklat yang telah berkecimpung dalam bidang ini hampir 4 tahun.

Cara Buat Coklat Homemade

>> Untuk maklumat lanjut berkaitan eBook Pakar Coklat, anda boleh pergi ke website Pakar Coklat di sini <<

Advertisements
This entry was posted in Blog Pekerja Kerajaan and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s